Welkom op de Akio-website

AKIO is een bedrijf dat zich heeft toegelegd op advies en begeleiding inzake IT-infrastructuur en op het beheer van constructiegebonden projecten.

Via AKIO beschikt u over een multidisciplinaire projectbeheerder die bekwaam is om het verloop van uw project op te volgen en u te adviseren over de ideale technieken.
Wij leveren maatwerk en bieden u innoverende oplossingen voor uw problemen.
Wij zijn actief op het hele Belgische grondgebied en in het Groothertogdom Luxemburg, zowel in het Frans als in het Nederlands of het Engels.

Infrastructure informatique
IT-INFRASTRUCTUUR

Uw bedrijf heeft informatica nodig, en wij zijn er om u te adviseren: bij een verhuizing, voor wijzigingen aan het bestaande of om problemen op te lossen. Of het nu gaat over de te gebruiken toegang tot het internet, over LAN (koperbekabeling, glasvezel of WIFI) in uw gebouw of voor de telefonie: wij hebben de skills om uw specifieke geval te bestuderen en u de beste oplossing aan te bevelen voor uw situatie.

Elke onderneming is uniek door haar omvang, het type gebouw(en) of huurcontract, het aantal en type medewerkers, de evolutie in de tijd, … Infrastructuur dient te worden gedefinieerd volgens de specificiteit van de onderneming.
U bent gevestigd in een industriezone, u werkt met zelfstandigen die per uur factureren, uw elektriciteitsnet of ethernet moet wellicht gegarandeerd beschikbaar zijn... Er bestaan oplossingen en AKIO kan u helpen de juiste te kiezen.

 

Data Center
DATA CENTER

Deze term moet in de ruimste zin begrepen worden: of u nu één rack nodig hebt, 10 of 100: de oplossing moet correct bestudeerd worden.
U hebt koeling nodig, een loze vloer, afscheiding met schotten, UPS, beheersystemen, beveiliging, onderhoudscontracten voor al dat materiaal. Vertrouw hiervoor op professionals! AKIO is er om uw IT-zaal te ontwerpen en u te begeleiden bij de realisatie ervan, zodat niets aan het toeval overgelaten wordt.
Een correct bemeten en uitgeruste zaal met aangepaste hardware kan u veel kosten besparen: door het gebruikte type koeling, door de beschikbaarheidstijd van uw machines, door het interne verbruik van het passief van uw zaal (PDU, UPS, ...).

 

Gestion de projets
CONSTRUCTIE

De sleutel voor het welslagen van een project en voor het respecteren van de initiële timing is communicatie tussen alle betrokkenen, zowel de beslissingnemers als de technici. U wint tijd, geld en kwaliteit dankzij de aanwezigheid op het bouwterrein van iemand die onafhankelijk is van de architect en van de aannemer.

AKIO heeft de ervaring op dit domein en streeft altijd naar keurig uitgevoerd werk. Wij zijn in staat een project van a tot z op te volgen, om aanwezig te zijn bij de opening van het bouwterrein, tijdens de wekelijkse vergaderingen met architecte(n) en opdrachtgever(s). Wij kunnen de leveringen controleren zodat de technici nooit zonder werk vallen bij gebrek aan materiaal.
AKIO kan u laten beschikken over een ingenieur met ervaring in projectbeheer: deze zorgt zowel technisch als qua opvolging voor een meerwaarde in de realisatie.

.